Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілих від терактів у Дніпропетровську можуть привести до суду примусово


П’ятьох потерпілих від вибухів у Дніпропетровську та представника цивільного позивача мають примусово привести до суду для надання показів. Відповідне рішення ухвалив Індустріальний районний суд Дніпропетровська, де слухається справа про «дніпропетровські вибухи».

За рішенням суду, оскільки постраждалі не з’явилися в судове засідання і не повідомили причин неявки суду, хоча були належним чином повідомлені про час і місце слухання справи, відтак їх мають привести примусово.

Адвокат одного із обвинувачених у терактах Віталій Погосян сказав Радіо Свобода, що це нормальна практика.

«Якщо потерпілий не заявляється до суду без поважних причин, то суд має право застосувати примусовий привід. На це є стаття кодексу. Суд має ухвалити вирок і вирішити питання щодо цивільних позовів, це дуже важливо, відтак немає нічого дивного, що застосували таку міру. Дається доручення органу, який вів досудове слідство, в даному випадку це СБУ, і він має принаймні з’ясувати, чому потерпілий не з’явився до суду, вручити повістку, супроводжувати до суду. За рішенням суду, це має відбутись уже завтра, але з мого адвокатського досвіду, це займає не менше тижня, а то й два», – сказав Віталій Погосян.

Водночас він зазначив, що за неявку у судове засідання без поважних причин потерпілі можуть понести навіть адміністративну відповідальність, мінімальний штраф – 51 гривня.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG