Доступність посилання

ТОП новини

Вілкул оприлюднив у Facebook квитанцію штрафу за їзду без шолома


Копія квитанції оплаченого штрафу Олександра Вілкула, сторінка у Facebook, 17 липня 2013 року
Копія квитанції оплаченого штрафу Олександра Вілкула, сторінка у Facebook, 17 липня 2013 року
Віце-прем’єр України Олександр Вілкул оприлюднив у Facebook квитанцію штрафу у розмірі 85 гривень, який він заплатив ДАІ за їзду в колоні байкерів без шолома під час фестивалю The Best City.UA у Дніпропетровську.

На своїй сторніці в соціальній мережі поряд із ксерокопією квитанції Вілкул написав: «Дніпропетровська опозиція критикує мене за порушення ПДР, і я згоден! Ми їхали у колоні, дотримуючись швидкісного режиму, але… Перед законом усі рівні. Провину визнаю. Штраф за їзду на мотоциклі без шолома під час фестивалю The Best City.UA оплачений. Нехай даний інцидент буде найсерйознішим порушенням в моєму житті».

Як інформувало Радіо Свобода, активісти громадського руху «ЗОВ» («Закон один для всіх») повідомили в понеділок, що подали заяву до ДАІ на віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула через порушення ним правил дорожнього руху.

Серед коментарів під повідомленням Олександра Вілкула у Facebook про сплачений штраф є, зокрема, такі: «Поважаю. Хочеш змінити світ – почни з себе. Якби кожен так робив, стало би більше порядку», як і «Не потрібно порушувати! І тоді такі дешеві PR-акції не будуть потрібні».

Також серед відгуків є запитання: «Чому Путіна не оштрафували, коли він був у 2010 році в Криму без шолома на мотоциклі?»

За рух на мотоциклі без шолома в Україні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 51 до 85 гривень.
XS
SM
MD
LG