Доступність посилання

ТОП новини

Індустрія туризму Єгипту обвалилась після відсторонення Мубарака


Минулої ночі у Каїрі щонайменше 7 осіб було вбито і до 300 отримали поранення в ході сутичок міх прихильниками відстороненого президента Єгипта Мухаммеда Мурсі та силами безпеки.

Ісламісти обіцяють не покидати вулиці допоки владу не повернуть Мурсі, який з 4-го липня перебуває під арештом. Такий сценарій очевидно є неможливим.

Військові, вже призначили тимчасового керівника країни, заарештували верхівку «Мусульманського братства» та знекровили банківські рахунки ісламістів. І хоча на повернення влади ісламістам годі сподіватись – період неспокою, який розпочався вигнанням Мубарака затягується.

Неспокій у країні відлякує туристів і вже позбавив бюджет значної частини прибутків.

Революція змінила ситуацію. Потік мандрівників скоротився майже наполовину – з казкової країни, Єгипет перетворився на місце, де можуть вбити.

«Виторгу немає. Ми ледь животіємо. Всі банкрути і нічого не можна змінити», – говорить продавець сувенірів у Каїрі.

Саїд 45 років заробляв життя у районі Гіза. Минулої ночі тут вбили 5-х ісламістів.

«Ще рік тому мав хороший виторг. Тепер на площу Гіза краще на заходити. Туристи тримаються подалі. Прихильники Мурсі всіх відлякали. А цьогоріч – найгірше», – каже чоловік.

Працівники туристичного сектору кажуть – постійні заворушення та правління ісламістів поставили індустрію на межу виживання. Страждають і власники дорогих ресторанів.

Круїзний човен «Армада» – напівпорожній. Тут працює 30 кухарів. От лише працювати нема для кого.



«Два головних джерела прибутку у Єгипті – Суецький канал та туризм. Туризм впав на 90%. У країні катастрофа», – розповідає менеджер ресторану.

Махмуд Атіф Тартур катає туристів на верблюдах – як колись його батько і дід. Аж ось туристів не стало. 4 з 12 тварин він вже продав.

«Нема туристів – нема роботи. Нам тварин нема чим годувати і себе прогодувати все важче. Ще один такий рік ми не переживемо», – каже Махмуд.

Махмуд сподівається, що відсторонення від влади «Мусульманського братства» змінить ситуацію у країні на краще і до мирного Єгипту повернуться грошовиті туристи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG