Доступність посилання

ТОП новини

Запоріжці організували свій мітинг проти міліцейського свавілля


Близько 100 людей зібралось біля обласного управління міліції Запоріжжя. Мітинг влаштували на підтримку жителів Врадіївки та на підтримку громадської активістки Раїси Радченко, яку із діагнозом «органічне враження головного мозку, шизофренія» відправили до психіатричної лікарні.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під будівлею управління міліції зібралися люди, які постраждали від катувань і незаконних дій міліції. Протестувальники тримають прапори ВО «Свобода», УДАРу, також на мітингу присутні представники різних громадських організацій. Мітингувальників оточила міліція.

Навпроти ж, через дорогу, проходить нечисленний антифашистський мітинг.

15 липня 2013 року райсуд Запоріжжя ухвалив рішення відправити директора об’єднання мешканців багатоквартирного будинку, громадську активістку Раїсу Радченко на безстрокове примусове лікування до психлікарні. Адвокат Радченко – Марина Захарченко зазначала, що Раїса Радченко боролась з власниками незаконно працюючого бару та рейдерами з банку. За словами адвоката, саме вони і можуть бути причетними до незаконного лікування.

У ніч з 26 на 27 червня у Врадіївці жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку. За підозрою в скоєнні злочину спочатку заарештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад. Це викликало обурення місцевих жителів, які у ніч з 1 на 2 липня штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а суд вирішив заарештувати його до 15 серпня.
XS
SM
MD
LG