Доступність посилання

ТОП новини

ЄС засудив вирок російському опозиціонеру Навальному


Обвинувальний вирок, винесений у четвер російському діячеві Олексієві Навальному, різко засудило керівництво Європейського союзу.

Прес-служба верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон заявила, що висунуте проти опозиціонера звинувачення в розкраданні майна не було належним чином обґрунтовано.

«Вердикт ставить серйозні питання з приводу ситуації з верховенством права в Росії», – підкреслюють в Брюсселі.

Захист опозиціонера Олексія Навального має намір оскаржити винесений йому вирок у 10-денний термін. Про це повідомив адвокат Сергій Кобелєв. Прихильники Навального в Росії організують сьогодні на Манежній площі Москви так зване народне обговорення вироку. Акції, за повідомленнями з соціальних мереж, готуються також у Петербурзі і Калінінграді. У Владивостоці кілька активістів організували одиночні пікети. У самому Кірові після оголошення вердикту затримали кількох учасників несанкціонованої ходи.

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Навального політичним в’язнем. Виборчий штаб Навального, якого в середу зареєстрували кандидатом на посаду мера Москви, перетворюється, за словами активістів, на «штаб бойкоту».
XS
SM
MD
LG