Доступність посилання

ТОП новини

Головою Конституційного суду України обрано В’ячеслава Овчаренка


Головою Конституційного суду України обрано В’ячеслава Овчаренка у зв’язку з завершенням трирічного терміну повноважень Анатолія Головіна.

Як повідомили агентству у прес-службі Конституційного суду, таке рішення було ухвалено на засіданні у четвер.

Як повідомляє інтернет-видання «Українська правда», Овчаренко може бути причетним до зникнення матеріалів про засудження Віктора Януковича. При вступі Овчаренка на посаду голови Єнакіївського суду його попередник по акту прийому-передачі вручив йому всі карні й цивільні справи, що перебували тоді у провадженні, а також наряди, що зберігалися в архіві суду. Про це йдеться в розслідування видання.

«Зі свідчень Овчаренка випливає, що в акті прийому-передачі були відсутні кримінальні справи про засудження Януковича…» – говориться в постанові про відмову в порушенні кримінальної справи проти співробітників Єнакіївського міськсуду.

«У своїх свідченнях Овчаренко пояснив факт зникнення документів тим, що в період з 1989 по 2000 у Єнакіївському міському суді була відсутня належна охорона приміщень», – мовиться в документі.

Овчаренко народився 16 липня 1957 у Єнакієвому Донецької області. З 1987 року по 1992 рік – адвокат Донецької обласної колегії адвокатів, суддя Єнакіївського міського суду. Протягом 1996–2001 років працював заступником Кіровського міжрайонного прокурора Єнакієвого. З жовтня 2001 року по грудень 2002 року – суддя Єнакіївського міського суду. З грудня 2002 року – голова Єнакіївського міського суду. В серпні 2006 року Верховна Рада України призначила його суддею Конституційного суду України. Присягу склав 4 серпня 2006 року.
XS
SM
MD
LG