Доступність посилання

ТОП новини

Горбачов: вирок Навальному свідчить про відсутність незалежного суду в Росії


Олексієві Навальному одягають наручники після винесення вироку у Кіровському суді, 18 липня 2013 року
Олексієві Навальному одягають наручники після винесення вироку у Кіровському суді, 18 липня 2013 року
Вирок опозиціонерові Олексієві Навальному свідчить про відсутність незалежного суду в Росії, заявив колишній президент СРСР Михайло Горбачов. На сайті фонду свого імені Горбачов написав: «Переконаний, що використання суду з метою боротьби з політичними супротивниками неприпустиме».

Обвинувальний вирок, винесений у четвер Олексієві Навальному, гостро засудило керівництво Європейського союзу. Прес-служба верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон заявила: «Вердикт ставить серйозні питання з приводу ситуації з верховенством закону в Росії».

Посол США в Росії Майкл Макфол написав у «Твіттері», що Вашингтон украй розчарований вироком Навальному і явною політичною мотивацією процесу.

Глава британського зовнішньополітичного відомства Вільям Гейґ заявив, що вирок викликає нову стурбованість вибірковим характером застосування в Росії принципу верховенства права.

Захист опозиціонера Олексія Навального має намір оскаржити винесений йому вирок у 10-денний термін. Про це повідомив адвокат Сергій Кобелєв.

Прихильники Навального організували сьогодні на Манежній площі Москви так зване народне обговорення вироку. Пряма трансляція тут:
XS
SM
MD
LG