Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Лондоні не підтверджує, що затримані за підозрою в тероризмі є українцями


Українське посольство у Великій Британії станом на вечір п’ятниці не мало інформації, яка б підтверджувала повідомлення про затримання двох українців у зв’язку з вибухами біля мусульманських мечетей у центральній Англії.

Британська поліція повідомляла, що у зв’язку із вибухами у Тіптоні та Волсоллі, які сталися 21 червня, заарештовані два українці віком 22 і 25 років, яких допитують. Речниця українського посольства у Лондоні Оксана Кизима сказала Радіо Свобода, що консульські працівники з’ясовують подробиці, але наразі немає підтверджень, що затримані є громадянами України.

Директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс у коментарі для Радіо Свобода повідомив, що інформацію наразі перевіряють: «Ми намагаємося отримати відповідь від британської сторони з підтвердженням або спростування цієї інформації».

Напади на мечеті та інші мусульманські будівлі в Британії почастішали після того, як у травні у східному Лондоні два нападники, які вигукували ісламістські гасла, убили військовослужбовця.

Британські політики та активісти закликають громадськість не реагувати на екстремістські гасла, спрямовані на збурення протистояння у суспільстві. Але представники мусульманських громад скаржаться, що випадки нападів та образ на них на релігійному ґрунті почастішали.

Від вибухів біля мечетей, які зараз розслідує поліція, ніхто не потерпів.
Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Лондоні, українська громада в Англії складається з глибоко інтегрованого в британське суспільство старшого покоління іммігрантів та представників сучасної хвилі, більшість яких приїхала в країну у пошуках роботи.

Досі гучних фактів причетності українців до антимусульманських акцій у Британії не було.
XS
SM
MD
LG