Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі завершилися навчання «Сі бриз»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
В Одесі в суботу завершилися українсько-американські військово-морські навчання «Сі бриз-2013», у яких брали участь і флоти інших країн.

Керівник навчань від української сторони контр-адмірал Денис Березовський під час церемонії закриття маневрів наголосив, що мета заходів досягнута. «Усі ми отримали нові знання, вміння та навички миротворчих дій у складі багатонаціональних сил. Військові моряки країн-партнерів вкотре продемонстрували своє прагнення та спроможність гарантувати народам світу мир та безпеку», – цитує його слова агентство УНІАН.

На думку контр-адмірала, «спільне відпрацювання завдань у морі, в полі та у повітрі продовжило добру традицію морського товариства та партнерства».

У свою чергу, керівник навчань від американської сторони капітан 1-го рангу Джеймз Ейкен висловив подяку Військово-морським силам України «за високу організацію навчання».

«Робота, проведена під вашим керівництвом і під керівництвом представлених на навчанні країн, здійснила величезний внесок у справу взаємного забезпечення безпеки судноплавства і стабільності ситуації у Чорноморському регіоні», – сказав він.

А заступник голови Одеської облдержадміністрації Дмитро Волошенков під час церемонії закриття навчань висловив упевненість у тому, що вони «стануть бастіоном миру, а досвід, отриманий учасниками, сприятиме розвитку миру і демократії».

Навчання «Сі бриз-2013» відбувалися в Одесі, Одеській і Миколаївській областях із 8 липня. Темою навчань було проведення міжнародної операції з безпеки на морі та евакуації мирних жителів, метою – відпрацювати за стандартами НАТО дії багатонаціональних штабів та сил під час планування і проведення міжнародної операції з безпеки на морі та евакуації мирних жителів.

У цих українсько-американських навчаннях із запрошенням флотів інших держав узяли участь чи спостерігали за ними представники флотів загалом 14 країн.

До приходу Партії регіонів до влади її представники разом із лівими і проросійськими силами кілька разів зривали ці навчання.
XS
SM
MD
LG