Доступність посилання

ТОП новини

Хто в Україні найбільший провокатор? (Огляд преси)


Київ – За останні три роки виступи проти незаконних дій працівників МВС значно почастішали, вони вже вибудовуються у виразну тенденцію: в Україні загострюється протистояння народу й міліції. Як переконує «Український тиждень», у громадській думці відтепер правоохоронці поза законом. Там убивають, катують, там корупція, купівля-продаж кримінальних справ. Поки що радикалізація настроїв виливається в локальні сутички, однак, на думку експертів тижневика, вони можуть набути більших масштабів. Звісно, зауважує видання, що «міліція не з народом», стало відомо не сьогодні. Але саме за режиму Януковича це увиразнилося найдужче. Про це наголошується в статті «Постврадіївський синдром, або Режим Януковича не усвідомлює всіх ризиків делегітимізації в очах народу».

Поки є політика, будуть і політичні провокатори, зауважує тижневик «Коментарі». Добре, коли їхнє завдання – застати конкурента зненацька, набрати репутаційні бали і тим обмежитися. Але коли не вистачає креативу, придаються напади нижче пояса. Газетярі зауважують, що українське політичне життя після торішніх виборів було активним на провокації, однак лише одиниці з них можна назвати майстерними. Замість ретельно підготовлених пасток – настирливе використання одних і тих же подразників, що підвищують градус суспільної думки. «Kоментарі» підбивають підсумок сезону, склавши список з десяти найбільш активних персонажів. Серед них: Ірина Фаріон, Віктор Медведчук, Вадим Колесніченко, Геннадій Москаль, Олег Ляшко, Анатолій Гриценко.

В Україні зростає кількість розлучень і кількість самотніх матерів. Психологи попереджають: якщо тенденція збережеться, в країні зросте ціле покоління людей, які не вміють і не хочуть будувати стосунки. Про це пише тижневик «Фокус» у статті «Без тата».

Першого серпня буде оголошено списки щасливчиків, які здобуватимуть вищу освіту за державний кошт. Як інформує «Дзеркало тижня», цього року на виконання держзамовлення уряд виділив на 5,6% коштів більше, ніж минулого. Про те, наскільки ефективно вони використовуються та чи виконує держзамовлення в Україні ще якусь функцію, окрім розподілу коштів, йдеться в публікації «Спеціаліста замовляли?».

Відкараскатись від перевищення швидкості на дорогах тепер буде неможливо: на швидкісних магістралях ДАІ розставляє сучасні пастки для любителів їзди з вітерцем. Почали зі столичних доріг. Про те, де вже встановлені нові прилади, розповідає тижневик «Автоцентр» у статті «Шумахерів дістануть «гарпунами»!».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG