Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст, якого побили під час акції на захист скверу в Києві, поводився агресивно – міліція


Під час акції на захист скверу по вулиці Тверській у Києві побили одного журналіста. Про це Радіо Свобода повідомила в понеділок прес-офіцер Голосіївського райуправління міліції Києва Юлія Мусташ.

«З приводу побиття журналіста була інформація від лікаря, що він виїжджав на виклик і зафіксував забій м’яких тканин обличчя, а також підозру на черепно-мозкову травму. Але я бачила цього журналіста. Виклик був о першій годині дня, а о 15:00 він уже брав активну участь у ситуації. Цей журналіст поводився достатньо агресивно. І були люди, активісти, які також агресивно поводились, ображали людей, які перебували поруч, також дозволяли собі не дуже добрі слова на адресу правоохоронців», – сказала речниця відділення міліції.

За словами Мусташ, про другого побитого журналіста, про якого повідомляли ЗМІ, вона нічого не знає.

Щодо затримання учасників акції, то представник райвідділу міліції повідомила, що правоохоронці Голосіївського району під час акції нікого не затримували і до райвідділку міліції нікого не доправляли.

Крім того, в міліції заявили, що представники забудовника, присутні на місці події, поводилися спокійно, на відміну від їхніх супротивників. «Що стосується тих людей, які охороняли паркан, я б сказала, що вони поводилися досить спокійно, на перший погляд. Люди, які були проти забудови, були дуже агресивно налаштовані», – наголосила Мусташ.

Вона також повідомила про те, що офіційні документи і дозвіл на викорчовування дерев і встановлення паркану на вулиці Тверській є. «Щодо самого будівництва – документи ми зараз перевіряємо. Там будівництва ще як такого немає. Там лише встановлюють паркан, і офіційний дозвіл на це є», – сказала прес-офіцер Голосіївського райуправління міліції.

Тим часом ВО «Свобода», представники якого брали участь у захисті скверу, заявляють про побиття двох журналістів. За повідомленням на сайті партії, нападниками були «спортсмени», які виступали на боці забудовника.

Крім того, «Свобода» заявляє про затримання на місці акції свободівця Сергія Бондаря. За повідомленням, «націоналісти вирушили до райвідділу міліції на Прорізній, 12-б з вимогою відпустити затриманого активіста».
XS
SM
MD
LG