Доступність посилання

ТОП новини

Українця судитимуть у Лондоні за вбивство в Бірмінгемі


Лондон – Український громадянин Павло Лапшин постане у вівторок, 23 липня, перед судом за звинуваченнями у вбивстві пенсіонера-мусульманина. Убивство сталося у квітні у Бірмінгемі.

25-річний обвинувачений є одним із двох українських громадян, затриманих минулого четверга за підозрою у причетності до терористичних актів – вибухів біля мечетей у містечках поблизу Бірмінгема.

Але у неділю одного 22-річного українця відпустили, назвавши його свідком у справі, а іншому висунули обвинувачення.

Обставини убивства обтяжені тим, що злочин розглядається як терористичний акт.

Павло Лапшина називають студентом-аспірантом із Дніпропетровська.

Чотири місяці тому він приїхав у Бірмінгем на стажування в компанії, яка розробляє комп’ютерне забезпечення.

Перед судом Павло Лапшин має постати не у Бірмінгемі, а в Лондоні.

Це може бути пов’язане з тим, що йдеться про звинувачення у тероризмі, а також з тим, що становище у Бірмінгемі після нападів на мусульман дуже напружене.

У неділю там відбулися бурхливі демонстрації з участю ультрарадикальної організації «Англійська ліга захисту». Кілька людей заарештовано.

Ім’я другого українця не оприлюднене

Другого українця також допитували у справі антимусульманських нападів і, зокрема, вибухів біля мечетей у містечках біля Бірмінгема. Але у неділю його відпустили без жодних обвинувачень.

Його ім’я не оприлюднене. Відомо лише, що йому 22 роки і він приїхав з України 2 місяці тому на стажування у Бірмінгемі.

Поліція тепер називає його свідком. Розслідування обставин про вибухи біля мечетей триває. Поліція об’єднує усі ті події, називаючи їх терористичними, вмотивованими расовою та релігійною неприязню.

Від судового процесу, насамперед, очікують, безумовно, відповіді на запитання, чи винен обвинувачений, чи ні. І, звичайно ж, про обставини.

Як так сталося, що людина, яка нещодавно приїхала у Британію, опинилася під підозрою про злочини, які пов’язані з суто з британськими проблемами?

Після убивства у травні солдата у Лондоні, яке пов’язують із нападом ісламістів, британські мусульмани опинилися під тиском і скаржилися на зростання кількості атак. Але убивство, в якому звинувачують українця, сталося ще до того – у квітні.

Мотиви злочину остаточно не з’ясовані.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG