Доступність посилання

ТОП новини

Пшонку просять звільнити ініціатора Врадіївської ходи


Василь Любарець (л)
Василь Любарець (л)
ВО «Батьківщина» вимагає від генерального прокурора Віктора Пшонки не допустити незаконного, на думку партії, обмеження волі ініціатора Врадіївської ходи Василя Любарця. Як мовиться в повідомленні на сайті партії, Пшонку закликають «невідкладно перевірити дії правоохоронців і судді Шевченківського райсуду Києва Анзора Саадулаєва, внаслідок яких було винесено безпідставний вирок про арешт активіста».

Учора Шевченківський районний суд Києва засудив Василя Любарця до десяти днів арешту. Таке рішення оголосив суддя Анзор Саадулаєв.

Приводом для цього рішення став протокол про порушення правил проведення мирних зборів, складений міліцією щодо ініціатора Врадіївської ходи. Після цього рішення Любарець оголосив голодування.

Проте, як заявляють у «Батьківщині», в діях активіста відсутні будь-які ознаки порушення правил проведення мирних зборів, «адже Василь Любарець реалізовував своє конституційне право на свободу мирних зібрань, виражаючи своє негативне ставлення до нещодавніх подій у Врадіївці».

«Таким чином не викликає жодного сумніву, що складення протоколу щодо Василя Любарця та його подальший арешт є протизаконними та свідчать про його переслідування виключно з надуманих мотивів», – наголошують у «Батьківщині».
XS
SM
MD
LG