Доступність посилання

ТОП новини

Янукович привітав членів британської королівської родини з народженням нащадка


Президент Віктор Янукович привітав у вівторок герцога і герцогиню Кембриджських із Великої Британії з народженням первістка, повідомила його прес-служба.

Побажавши членам королівської родини з роду Віндзорів, принцові Вільяму і його дружині Катрін, «відчути усю радість батьківства», а їхньому синові – «міцного здоров’я та щасливого дитинства», Янукович висловив упевненість, що «в майбутньому він так само віддано служитиме своєму народові, як і всі покоління Віндзорів».

У Великій Британії у вівторок влаштували урочисті салюти з приводу народження сина герцога й герцогині Кембриджських, який буде третім у лінії наступництва британського престолу після своїх діда, принца Чарльза, й батька, принца Вільяма. Артилерійські салюти пролунали в Лондоні: з 41 залпу у Ґрін-парку біля королівського Букінгемського палацу і з 62 залпів біля лондонського Тауеру.

А у храмі Вестмінстерського абатства в Лондоні, в якому коронують і ховають британських монархів, народження дитини відзначили ударами дзвонів, які тривали три години поспіль.

Також у вівторок у Британії оголосили про спеціальний випуск ювілейних монет, пенні зі срібла, яких випустили 2013 штук. Вони призначені для дітей, які народилися у країні в понеділок, разом із новонародженим принцом, який іще не має імені. Батьки цих дітей мають 60 днів, щоб зголоситися по монету.
XS
SM
MD
LG