Доступність посилання

ТОП новини

США: батьки усиновленого з Росії хлопця визнали себе винними у недбалості


В окружному суді американського штату Вірджинія Метью і Еймі Свіні, яких звинувачували у знущанні над своїм прийомним сином Даниїлом Кручиніним, усиновленим з Росії, визнали свою провину і пішли на угоду з правосуддям.

У результаті батько – Метью Свіні – отримав 60 днів позбавлення волі умовно з випробувальним терміном у три роки. Це означає, що якщо він протягом трьох років скоїть будь-яке кримінально каране правопорушення, то буде відповідати не тільки за нього, а й автоматично буде відправлений у в'язницю на 60 днів.

Мати – Еймі Свіні, хоч і визнала свою провину, але вирок їй не було висунено. Суд відклав призначення покарання на 6 грудня. На думку слідства і відповідно до її свідчення, вона карала дитину, часом застосовуючи надмірну силу. Цілком можливо, що її вирок буде більш жорстким.

Подружжя проходили по окремих кримінальних справах, але слухання були зведені в один день. У судовому приміщенні, до того, як суддя викликав їх з адвокатами - пара сиділа, обійнявшись.

Обоє батьків визнали, що застосовували до свого прийомного сина, який у США отримав ім'я Деніел, тілесні покарання ременем, а також шльопали його – в основному це робила мати Еймі, що займалася вихованням дітей. Це ж підтвердили їх біологічні діти. У Свіні є ще п'ятеро своїх дітей. За даними слідства, до них тілесні покарання не застосовувалися.

Деніел втік з дому 18 липня 2012 після півночі. Про його зникнення прийомні батьки заявили в поліцію о 5.30 ранку. Вночі хлопчик прийшов до сусідів і сказав, що загубився. На питання: де він живе? і де перебував десять хвилин тому?, він відповідав, що не знає. Люди, до яких прийшов Деніел, жили на сусідній вулиці і не спілкувалися з родиною Свіні. Поліцейським, яких викликали сусіди, Деніел розповів суперечливі версії того, що з ним сталося – ймовірно, злякавшись того, що його повернуть додому. За однією з версій, він втік не з дому, а від якогось чоловіка, з яким жив в машині 10 днів, ні з ким не контактуючи – який бив його палицею. Пізніше він заявив, що жив в машині 5 років – ні та, ні інша версії не відповідали дійсності.

Як стало відомо на суді, ввечері того дня, коли Деніел втік з дому, його покарали – нашльопали за те, що він не хотів йти в душ і штовхнув свого брата. У телефонній розмові зі своєю матір'ю Еймі Свіні визнала, що погарячкувала, коли нашльопала хлопчика. Згідно зі свідченням Метью Свіні, він тільки «накричав» на прийомного сина.

На тілі дитини – на голові, шиї, спині, руках і ногах лікарі виявили сліди покарань – згідно з доказами, дитину били ременем або шнуром. Експерти виключили можливість нанесення собі травм самою дитиною.

Крім цього, Деніел страждав від посттравматичного синдрому: в дитячому віці його біологічна мати в Росії знущалася над ним. В результаті чого, хлопчик втратив око. В даний час його здоров'ю нічого не загрожує.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG