Доступність посилання

ТОП новини

На реконструкції до святкування Хрещення Русі пішло 47 мільйонів гривень – Мінкульт


Леонід Новохатько
Леонід Новохатько
На реконструкцію й відновлення певних об’єктів до святкування Хрещення Русі з держбюджету виділили 47 мільйонів гривень, повідомив міністр культури Леонід Новохатько.

Зокрема, за його словами, в Києво-Печерській лаврі виконали ремонтні роботи на дзвіницях, келіях, в трапезній. Також, як заявив міністр, виконані певні роботи в Михайлівському соборі, Фролівському жіночому монастирі й Іллінській церкві в Києві.

Крім того, за словами Новохатька, завершені роботи у Катерининській церкві Чернігова, яка є навіть давнішою, ніж Софія Київська.

Розповідаючи про столицю, міністр також додав, що виконали певні роботи з реконструкції пам’ятників Володимиру і княгині Ользі, а також роботи з відновлення колони Магдебурзького права. За словами Новохатька, на сьогодні біля колони відновили сходи.

Як заявив міністр, святкування Хрещення Русі є хорошим приводом звернути особливу увагу на пам’ятки архітектури. За словами Новохатька, певні реставраційні роботи виконано, фактично, в усіх регіонах України.

Відповідаючи на запитання з приводу того, скільки загалом коштів витратили в рамках підготовки України до святкування 1025-річчя Хрещення Русі, міністр зауважив, що не може назвати загальну суму, оскільки значна частина заходів проходить безкоштовно, або за кошти спонсорів.

Урочистості з нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі у Києві почалися сьогодні і триватимуть до 28 липня.
XS
SM
MD
LG