Доступність посилання

ТОП новини

МЗС виробить юридичну позицію щодо арешту українців у Казахстані після отримання вироку


Міністерство закордонних справ України контролюватиме, щоб права українців, засуджених у Казахстані за хабар, не порушувалися під час їхнього перебування в місцях позбавлення волі. Про це Радіо Свобода повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

«Наші консули в Казахстані надавали консульсько-правову допомогу цим громадянам. Вчора було засідання суду, на якому громадян України засудили до шести років позбавлення волі. МЗС ще не бачило вироку. Тобто вчора він був виголошений, але ми його ще не бачили. З постановою суду треба ознайомитися і виробити юридичну позицію. Це не робиться протягом кількох годин, звичайно ж», – сказав речник міністерства.

За його словами, рішення щодо подальших юридичних дій має ухвалювати компанія «Укрспецекспорт», яка надає юридичну підтримку цим громадянам. «Я думаю, що найближчим часом, після отримання вироку вони визначать подальшу стратегію юридичних дій», – додав Перебийніс.

Раніше сьогодні стало відомо, що двох співробітників компанії «Укрспецекспорт», затриманих у Казахстані на початку року, засудили до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму з конфіскацією майна. За повідомленням місцевих ЗМІ, українці проходили в справі колишнього керівника головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова. Його за звинуваченням в отриманні хабара у розмірі 200 тисяч доларів засудили до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавлення генеральського звання.

В «Укрспецекспорті» Радіо Свобода повідомили, що вивчають можливість повернення в Україну засуджених у Казахстані співробітників.
XS
SM
MD
LG