Доступність посилання

ТОП новини

Посол Литви висловив упевненість у підписанні угоди про асоціацію України з ЄС


Посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас заявив у середу, що ніхто не сумнівається в тому, що Україна – це європейська держава, яка зробила великий прогрес, парафувавши угоду про асоціацію з ЄС, і наразі потрібні останні зусилля на шляху до євроінтеграції, зокрема, реформування судової системи, виборчого законодавства, а також вирішення питань, пов’язаних із вибірковим правосуддям.

«Я оптиміст і впевнений, що Україна подолає останні перешкоди і в листопаді у Вільнюсі підпише угоду про асоціацію з ЄС. І хочу сказати, що Литва – надійний друг України, і це означає, що ми підтримуємо і будемо підтримувати європейську інтеграцію України. Литва ділиться своїм досвідом з Україною, і ми згуртуємо друзів України в Європі», – цитує агентство УНІАН виступ посла під час інформаційно-комунікативного відеомосту «Київ – Вільнюс: за демократію – разом!».

Посол також наголосив: «Підписання угоди про асоціацію – це останній крок неповернення, після якого інші альтернативи не обговорюються. Я впевнений, що в такому разі і відносини з Росією стали б більш прозорими, стабільними та чіткими. Не було б двох думок та коливань щодо інтеграційних напрямків України. Дружити та торгувати потрібно з усім світом, з усіма країнами та союзами, але належати можна лише до однієї родини».

Литовський досвід показує, що євроінтеграція України надасть можливість для її модернізації відповідно до європейських стандартів, кардинально поліпшить інвестиційний клімат і, як наслідок, забезпечить високий рівень життя населення, а європейський успіх України відкриє нові можливості й для успіху інших країн колишнього Радянського Союзу, сказав Пятрас Вайтекунас.

Литва в цьому півріччі головує в Європейському союзі і в листопаді приймає у столиці Вільнюсі саміт учасників програми ЄС «Східне партнерство». Україна сподівається, що на цьому саміті чи до нього буде підписано вже парафовану угоду про асоціацію з Євросоюзом. Але для цього Київ має виконати низку умов ЄС, про які згадав посол Литви.
XS
SM
MD
LG