Доступність посилання

ТОП новини

Золото вже не фаворит для інвесторів (огляд преси)


Київ – Вперше в новому тисячолітті золото тривалий час дешевшає. Інвестори і центральні банки зазнають колосальних збитків, але відмовлятися від інвестицій у цей актив не квапляться, оскільки не вірять у «едмежий» довгостроковий тренд. Як пише тижневик «Експерт», золото тривалий час було фаворитом інвесторів, які в більшості своїй відмовилися від всіх інших активів. Однак воно не приносить ніякої користі, крім деяких промислових і декоративних властивостей, попит на які обмежений і не здатний стимулювати нове виробництво. Тому золото – це не інвестиція. Воно росте в ціні тільки за рахунок постійного припливу покупців, які, у свою чергу, вважають, що їхнє коло буде розширюватися. І у нинішніх власників золота лише одна надія – на те, що в майбутньому з’являться ще більш жадібні інвестори і куплять його дорожче. Про це йдеться в статті «Тройська унція самообману».

Європа створює Києву все більше умов для контрудару по ціновій агресії «Газпрому». Однак, як стверджує тижневик «Коментарі», українська влада боїться зробити реальні кроки і гідно парирувати «побратимам». Про це стверджується в статті «Україна втрачає шанс «зламати» «Південний потік».

Чистих річок в Україні більше немає, констатує тижневик «Кореспондент». Видання інформує, що найменший відсоток води фахівці знаходять у гримучій суміші сільськогосподарських добрив, каналізаційних і промислових стоків в Сіверському Донці, Західному Бузі і в притоках Дніпра. Докладніше з проблемою тижневик знайомить в матеріалі «Водна нечисть».

Колишні слідчі та офіцери, що звільнилися з міліції, розповіли журналістам тижневика «Кореспондент» про те, на що перетворилися українські правоохоронні органи і як вони виглядають зсередини. Вони вважають, що
«косметичні поліпшення ніколи не змінять міліцію в Україні», і що «єдиний вихід – розформування МВС і створення з нуля нової правоохоронної системи». Заголовок публікації – «Королі джунглів».

Міжнародні рейтингові агенції знову заговорили про погіршення платоспроможності українського уряду, тож знову пожвавилися розмови про суверенний дефолт України. Однак, як зауважує «Український тиждень», якщо урядовцям і вдасться уникнути дефолту, все одно фінансова осінь в Україні обіцяє бути спекотною. Стаття називається «Привид дефолту, або Куди падає українська економіка».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG