Доступність посилання

ТОП новини

Надії Толоконниковій із Pussy Riot відмовили у достроковому звільненні


Надії Толоконниковій із Pussy Riot відмовили у достроковому звільненні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

Надії Толоконниковій із Pussy Riot відмовили у достроковому звільненні

У Росії Верховний суд Мордовії сьогодні відкинув скаргу учасниці панк-гурту Pussy Riot Надії Толокнникової на відмову їй в умовно-достроковому звільненні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Адвокат Ірина Хрунова заявила в перебігу засідання, що всі порушення, на які вказали представники колонії, «більш ніж смішні».

Сама Толоконникова заявила в суді, що не збирається визнавати своєї провини і до кінця буде оскаржувати вирок у всіх інстанціях. Вона додала, що буде задоволена, якщо вийде «по дзвінку» і їй не додадуть додаткового терміну з якоїсь нової кримінальної справи.

Раніше повідомляли, що вулиця в головному місті Мордовії Саранську, на якій розташована будівля суду, була оточена поліцією і внутрішніми військами вже за годину до початку засідання.

26 квітня Зубово-Полянський районний суд Мордовії відмовив Толоконниковій в умовно-достроковому звільненні.

У середу Пермський крайовий суд визнав законним рішення іншого суду, який відмовив в УДЗ іншій учасниці панк-гурту – Марії Альохіній.

Толоконникова, Альохіна та Самуцевич були засуджені на два роки позбавлення волі за звинуваченням у хуліганстві за мотивами релігійної ненависті. У лютому минулого року вони влаштували «панк-молебень» у храмі Христа-Спасителя в Москві зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени». Пізніше для Катерини Самуцевич суд замінив покарання на умовне.
XS
SM
MD
LG