Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині затримали за хабар ректора Податкового університету – агентства


Українські агентства повідомили в суботу про затримання за хабар ректора Національного університету Державної податкової служби, регіонала Петра Мельника.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України повідомила про затримання того дня «керівника одного з вищих навчальних закладів» у Київській області «за вимагання неправомірної вигоди»: як стало відомо, чиновник вимагав та отримав від двох громадян України неправомірну вигоду у розмірі 40 і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів до навчального закладу, яким керував.

А прес-служба Міністерства доходів і зборів про цю ж подію повідомила, що «затримано вищу посадову особу Національного університету ДПС України під час отримання хабара».

Агентства ж із посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомляють, що йдеться саме про Мельника.

Петро Мельник очолював Національний університет Державної податкової служби в Ірпені Київської області та попередники цього закладу, за даними з інтернету, з середини 1990-х років. Його не раз звільняли з посади ректора, зокрема, за звинуваченнями в численних фінансових і господарських зловживаннях.

На парламентських виборах минулого року лунали звинувачення (які Мельник відкидав), що студентів цього закладу і їхніх батьків планували використати для викривлення результатів виборів в одномандатному окрузі в Ірпені, де Мельник балотувався. На цих виборах він програв і втратив депутатський мандат, що його він як член фракції Партії регіонів мав кілька скликань.

Також минулого року на виборах мера Обухова Київської області Петро Мельник напав на народного депутата, члена фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Ірину Геращенко.

Крім того, повідомляли, що під час президентських виборів 2004 року він чинив тиск на студентів, щоб ті голосували за Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG