Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Путін святкували День флоту в Севастополі


Президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін у неділю взяли участь у святкуванні спільного Дня флоту обох держав у Севастополі, де розташовані флоти обох країн.

У Севастополі Янукович і Путін разом дивилися парад
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00
Вони взяли участь у церемонії святкування, на початку якої командувач ВМС України віддав рапорт українському керівникові, командувач Чорноморського флоту Росії – російському, відтак обидва президенти на катері оглянули вишикувані кораблі обох флотів, а по тому переглянули військово-морське свято.

Янукович, вітаючи українських військових моряків, зокрема, заявив, що морські традиції України сягають корінням у героїчну історію – від морських походів часів князів Ігоря і Святослава до оборони Севастополя від німецько-фашистських загарбників. За його словами, морський флот не лише найважливіший господарський комплекс держави – «це і невід’ємна надійна складова нашої оборони».

Крім того, обидва президенти взяли участь в освяченні дзвіниці святого рівноапостольного князя Володимира на території Національного заповідника «Херсонес Таврійський» із новим дзвоном, вага якого майже 14 тон.

Одночасне святкування днів обох флотів уперше відбулося минулого року.

Наприкінці позаминулого року президент Янукович своїм указом переніс День флоту України (це професійне свято не тільки військових моряків, а й працівників морського і річкового флоту) на останню неділю липня, щоб він збігся з Днем Військово-морського флоту Росії, який, у свою чергу, продовжує традицію Дня ВМФ СРСР. Українські моряки раніше виступали проти такого об’єднання свят двох держав. Із 2006 до 2011 року українські моряки святкували своє свято, яке кілька разів перейменовували, в першу неділю липня, а доти з 1997 року, після заснування цього свята, – 1 серпня.
XS
SM
MD
LG