Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: «Дніпро» пропускає «Динамо»


Підопічні Олега Блохіна з «Динамо» ще не демонструють тієї гри, яку прагне побачити тренер, але перемагають
Підопічні Олега Блохіна з «Динамо» ще не демонструють тієї гри, яку прагне побачити тренер, але перемагають
В українській футбольній прем’єр-лізі сталася нова сенсація. Другим серед клубів топ-четвірки втратив очки дніпропетровський «Дніпро». Та якщо київське «Динамо» в першому турі несподівано зіграло внічию з луцькою «Волинню», то підопічні Хуанде Рамоса примудрилися програти на власному полі луганській «Зорі». Таким чином, без втрат у новому чемпіонаті після трьох турів ідуть тільки харківський «Металіст» і донецький «Шахтар».

Біди господарів «Дніпро-Арени» розпочалися ще в дебюті зустрічі – після прострілу з флангу не порозумілися між собою голкіпер Бойко і захисник Чеберячко, від ноги якого м’яч закотився за лінію воріт. Дніпропетровці відновили рівновагу ще в першому таймі, коли Матеус класно поцілив зі штрафного, та по перерві пропустили ще двічі – попри майже безупинні атаки протягом всього ігрового часу. Помилки захисту «Дніпра» дорого коштували команді на 56-й і 78-й хвилинах, коли відзначилися Каменюка і Данило.

Рахунок 1:3 опустив «Дніпро» з номінального першого на п’яте місце в турнірній таблиці, у команди Рамоса залишилося шість балів. Крім колишніх сусідів «Металіста» і «Шахтаря», в активі яких стало по дев’ять очок, вище за дніпропетровців тепер розташовуються, маючи по сім пунктів, і кривдники з Луганська, і кияни, які після невдачі з «Волинню» вперше перемогли на власному полі.

«Динамо» не мало особливих ускладнень у зустрічі з ФК «Севастополь», який одразу після повернення до елітарного дивізіону українського футболу сподівається мало не на місце в єврокубках. Вирішальною стала індивідуальна майстерність виконавців: у першому таймі пострілом з-за меж штрафного майданчика нагадав про свою «гармату» Лукман Аруна, а в другій половині виблиснув дриблінгом найкорисніший новачок динамівці Дьємерсі Мбокані. Найкращий бомбардир чемпіонату, який за три матчі відзначився чотири рази, встановив остаточний рахунок 2:0.

Не мав проблем із маріупольським «Іллічівцем» і віце-чемпіон країни «Металіст». Харків’яни реалізували свою перевагу по перерві, коли дублем відзначився нападник збірної України Марко Девіч – 2:0

Приблизно дві доби харківський клуб, поєдинок якого відкривав тур, одноосібно очолював турнірну таблицю. Наздогнати лідера зміг лише «Шахтар», але чемпіони України з великими ускладненнями здолали опір одеського «Чорноморця». Лише за двадцять хвилин до завершення гри єдиний гол забив Дуґлас Коста, але на фініші зустрічі моряки мали кілька нагод, щоб відновити рівновагу.

Після фінального свистка головний тренер гірників Мірча Луческу визнав: «Єдине позитивне в цьому матчі – заробили три очки. Я невдоволений грою і багатьма виконавцями. Грали повільно, передбачувано. Постійно передавали відповідальність, але не брали на себе. Пощастило, що суперник не використав наші помилки в обороні».

Наставник «Шахтаря» не став використовувати у грі проти «Чорноморця» трьох важливих футболістів захисного плану – Кучера, Шевчука і Хюбшмана. Напевне, береже їх до найвідповідальнішого протистояння: у четвертому турі 4 серпня на «Донбас-Арену» завітає київське «Динамо».

Європейський тиждень українського футболу

Цей тиждень багатий на важливі матчі. Вже у вівторок стартує в третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів харківський «Металіст». У Салоніках на порожньому стадіоні «Тумба» команда Мирона Маркевича зіграє з віце-чемпіоном Греції ПАОКом.

У четвер «Чорноморець», який у попередньому раунді кваліфікації Ліги Європи пройшов молдовську «Дачію», прийматиме значно титулованіший клуб – сербську «Црвену Звезду».

На виїзді розпочне участь у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи донецький «Металург». Він зіграє в Албанії проти команди «Кукес». Матчі-відповіді українські клуби проведуть наступного тижня.

«Діамантовий» Бондаренко прямує до Москви

Федерація легкої атлетики України оприлюднила список спортсменів, які перед стартом чемпіонату світу в Мсокві не потребували участі в національній першості. Чиновники не мають сумнівів, що не мають доаодити свій рівень спринтерки Олеся Повх і Марія Ремень, стрибунка потрійним Ольга Саладуха і стрибун у висоту Богдан Бондаренко.

Спортсмен, якому 30 липня виповниться 24 роки, у нинішньому сезоні здивував увесь легкоатлетичний світ. Ще торік на Олімпіаді в Лондоні Бондаренко показав сьомий результат, та протягом цього літа йому немає рівних у секторі для стрибків у висоту.



В останні два місяці він переміг на всіх етапах найпрестижнішої легкоатлетичної «Діамантової ліги», а 4 липня у швейцарській Лозанні оновив рекорд України, який тримався майже 30 років (тепер він становить 2 метри 41 сантиметр), і намагався штурмувати світове досягнення кубинця Хав’єра Сотомайора.

Чергову спробу стати рекордсменом світу Богдан Бондаренко зробив минулого тижня в Лондоні на 11-му етапі «Діамантової ліги». Перед тим він з результатом 2 метри 38 сантиметрів залишив позаду конкурентів. Після невдалої спроби на 2,43 Бондаренко переніс планку на 2,47, але рекорд Сотомайора не підкорився і цього разу.

Можливо, пощастить Богданові в Москві. Чемпіонат світу з легкої атлетики стартує в російській столиці 10 серпня і протриває до 18 серпня. Бондаренку є кого наслідувати. У 2005 році в дощовому Гельсінкі чемпіоном світу став Юрій Крімаренко. Щоправда, Крімаренку для перемоги вистачило польоту над планкою, встановленій на висоті 2 метри 32 сантиметри. Бондаренко може злетіти значно вище.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG