Доступність посилання

ТОП новини

Суд вирішив примусово доставити на засідання свідка в справі Індила


Ігор Індило
Ігор Індило
Деснянський райсуд Києва переніс слухання справи про загибель студента Ігоря Індила в Шевченківському райвідділі міліції на 11:00 14 серпня. Таке рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні суду, через те, що не прийшов свідок, який мав свідчити в справі.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Києва, свідок – один із затриманих, який перебував у Шевченківському райвідділі міліції в ніч, коли загинув студент, – повторно не з’явився на судове засідання.

«Оскільки показання цього свідка важливі для судового процесу, державний обвинувач заявила клопотання про застосування примусового приведення цього свідка в судове засідання. Суд задовольнив це клопотання», – розповіли в прокуратурі.

Таким чином, повідомили у відомстві, на наступне судове засідання цього свідка мають доставити примусово. Крім того, викличуть ще трьох свідків.

20-річний студент Ігор Індило помер у Шевченківському райуправлінні міліції Києва у травні 2010 року. 28 травня 2010 року за вказаним фактом прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу. Обвинуваченими у справі є двоє працівників міліції Сергій Коваленко і Сергій Приходько.

23 грудня 2011 року Деснянський райсуд Києва у цій справі визнав винним Коваленка, але звільнив його за амністією. 5 січня 2012 року Деснянський суд також оголосив вирок стосовно дільничного інспектора Приходька, засудивши його до 5 років позбавлення волі, але звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки. Батьки Ігоря Індила подали апеляцію на ці рішення. Апеляційний суд Києва скасував рішення Деснянського райсуду та повернув її назад для розгляду у новому складі суду.
XS
SM
MD
LG