Доступність посилання

ТОП новини

У США вперше за три роки відновилися прямі ізраїльсько-палестинські переговори


На обіді були присутні держсекретар США Джон Керрі, міністр юстиції Ізраїлю Ципі Лівні і керівник палестинської делегації Саєб Ерекат, Вашингтон, 30 липня 2013 року
На обіді були присутні держсекретар США Джон Керрі, міністр юстиції Ізраїлю Ципі Лівні і керівник палестинської делегації Саєб Ерекат, Вашингтон, 30 липня 2013 року
Представники Ізраїлю і палестинців уперше за три роки відновили прямі переговори. Це сталося в Держдепартаменті США у кімнаті, яка носить ім’я одного з засновників американської держави Томаса Джефферсона.

На обіді, який називається «іфтар» і в священний для мусульман місяць рамадан відбувається після завершення денного посту, були присутні держсекретар США Джон Керрі, міністр юстиції Ізраїлю Ципі Лівні і керівник палестинської делегації Саєб Ерекат.

Також до зустрічі приєднався колишній посол США до Ізраїлю Мартін Індік, якого Керрі призначив у понеділок керівником американської делегації на близькосхідних мирних переговорах.

У США розпочалися ізраїльсько-палестинські переговори
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Жодна зі сторін, які беруть участь у діалозі, ще не коментувала його хід. Очікується, що держсекретар США Джон Керрі виступить з заявою перед журналістами сьогодні.

Близькосхідні мирні переговори не зрушують із місця з 2010 року через питання про нове будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану і у Східному Єрусалимі. Того року зірвалася спроба поновити близькосхідний мирний процес, який перебуває у глухому куті ще з 2008-го.
XS
SM
MD
LG