Доступність посилання

ТОП новини

Таліби атакували в’язницю в Пакистані


Таліби атакували в’язницю в Пакистані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Бійці «Талібану» напали на в’язницю в північно-західному пакистанському місті Дера-Ісмаїл-Хан, звільнивши, за деякими даними, понад 250 в’язнів.

За даними поліції, напад стався вчора пізно ввечері, стіни в’язниці пошкоджені бомбами.

Місцева влада заявляє, що серед в’язнів, які втекли, є «небезпечні терористи». За повідомленнями, дехто з втікачів є членами пакистанського «Талібану» і «Лашкар-е-Джангві», сунітської екстремістської організації, пов’язаної з «Аль-Каїдою», яку звинувачують у вбивстві сотень мирних жителів-шиїтів цього року.

Під час нападу, за даними влади регіону, загинули щонайменше 14 людей, з них – шестеро поліцейських.

Поліція називає напад заздалегідь спланованим і добре скоординованим. Таліби захопили будівлі навколо в’язниці, зокрема, лікарню, і стріляли в охоронців тюрми з дахів. Крім того, нападники взяли в заручники мешканців будинків, що ускладнило дії сил безпеки.

Сутички тривали сьогодні кілька годин, поліція відновила контроль за в’язницею, але заявляє, що таліби залишили всередині вибухівку, яку зараз знешкоджують.
«Талібан» визнав свою відповідальність за напад. Речник угруповання заявив, що серед звільнених 300 в’язнів – 150 талібів.

Головний інспектор пакистанських в’язниць Халід Аббас заявив, що владі потрібно вжити заходів, щоб убезпечитися від таких нападів у майбутньому.

Місто Дера-Ісмаїл-Хан розташоване в провінції Хайбер-Пахтунхва, поблизу племінних регіонів Пакистану, де мають свої бази таліби і члени таких угруповань, як «Аль-Каїда».
XS
SM
MD
LG