Доступність посилання

ТОП новини

Табачник порадив відрізняти підручники від книг


Дмитро Табачник
Дмитро Табачник
Книжки, не рекомендовані Міністерством освіти і науки України для використання в школах, у жодному разі не можуть вважатися підручниками, заявляє міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

«Це не підручники, тому що, згідно з законом «Про загальну середню освіту», і це варто пам’ятати всім політиканам, незалежно від регіону, де вони мешкають, підручником є лише та книга, яка рекомендована Міністерством науки та освіти для використання в школі. І саме тому вона проходить дуже тривалий процес конкурсної підготовки, апробації, рецензування. Підручник – це особливий вид літератури, яка має навчальний гриф», – сказав Табачник, коментуючи на питання Радіо Свобода видання в Криму нібито підручника з інформацією, що ганьбить кримськотатарський народ.

«Книги, які друкуються в різних регіонах і містять якісь педагогічні помилки, психологічні недоліки, ніякого стосунку до Міністерства освіти не мають, не є підручниками й не можуть використовуватися під час викладання уроків», – наголосив він.

Водночас, за словами міністра, «якщо комусь із вчителів подобається використовувати як додаткову літературу енциклопедії чи якісь інші видання, будь ласка, це їхня справа – ми демократична держава».

Днями у ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що в Криму на бюджетні кошти видали книжку, яка містить антикримськотатарські висловлювання, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. За повідомленнями преси, в одному з розділів книжки кримських татар звинувачують у співпраці з нацистами під час Другої світової війни.
XS
SM
MD
LG