Доступність посилання

ТОП новини

«Укркондпром» закликав уряд «протидіяти дискредитації високоякісної української кондитерської продукції в Росії»


Асоціація «Укркондпром» повідомила у вівторок, що закликала уряд України «протидіяти дискредитації високоякісної української кондитерської продукції в Росії» у відповідь на заборону ввезення до Росії продукції українських підприємств кондитерської корпорації «Рошен».

Як заявив керівник «Укркондпрому» Олександр Балдинюк, висока якість української кондитерської продукції підтверджена широкою географією експорту, яка включає близько 50 країн світу, і дотримання всіх відповідних вимог щодо якості й безпечності корпорацією «Рошен» підтверджується компетентними органами самої Росії, яка сертифікувала всі фабрики «Рошену» і регулярно проводить технагляд на цих фабриках.

Асоціація вважає, що будь-які адміністративні заборони з боку російської сторони призведуть до створення штучних обмежень у взаємній торгівлі між двома країнами, мовиться у повідомленні.

«Укркондпром» закликає уряд України визначити спільно з російською стороною міждержавну погоджувальну процедуру врегулювання проблеми без запровадження торговельних заборон.

Асоціація також заявила, що відзначає абсолютну готовність кондитерської корпорації «Рошен» до негайної повторної позапланової перевірки та сертифікації українських підприємств цієї компанії, а також продукції, яка на них виробляється, відповідними органами Росії.

У вівторок російська Федеральна служба нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд) офіційно повідомила про заборону ввезення до Росії кондитерських виробів усіх чотирьох фабрик української кондитерської корпорації «Рошен», розташованих в Україні.

За цим повідомленням, у виробах цих заводів, зокрема, виявили бензапірен, що має канцерогенні властивості і здатність до біоакумуляції. Це, як мовиться в заяві, свідчить про «відсутність належного контролю за продовольчою сировиною». Крім того, в повідомленні йдеться і про інші неназвані «системні порушення» цими фабриками вимог до якості й безпеки продукції.
XS
SM
MD
LG