Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Чехії остаточно відмовив українській порнозірці у наданні притулку – повідомлення


Інтерв’ю з Анастасією Гришай, грудень 2012 року
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Інтерв’ю Радіо Свобода з Анастасією Гришай, грудень 2012 року

Чеські засоби інформації повідомили сьогодні, що Вищий адміністративний суд Чехії тиждень тому остаточно відмовив у наданні притулку колишній українській порнозірці Анастасії Гришай, відомій також як Анастасія Хаген, і трьом її малим синам.

За цими повідомленнями, вчора вона вже отримала в паспорт виїзну візу, за якою зобов’язана залишити терени Чехії упродовж 30 днів. Проте, як пише чеська преса, вона має ще одну можливість: подати прохання про дозвіл на постійне мешкання і про те, щоб на час розгляду вимогу її виїзду відклали.

До Вищого адміністративного суду Анастасія Гришай звернулась після того, як на початку березня суд у Празі втретє відмовив їй у наданні притулку.

Разом із трьома дітьми вона зараз живе завдяки доброчинній матеріальній підтримці окремих чеських громадян та організацій. Зокрема, об’єднання Berkat закликає небайдужих допомогти зібрати для потреб її родини суму в перерахунку 750 доларів США для оформлення страхування, необхідного для розгляду заяви Гришай про надання їй дозволу на постійне мешкання в Чехії.

За словами Гришай, вона не може повернутись в Україну, оскільки боїться, що в неї, як у колишньої порноакторки, можуть відібрати дітей до дитячого будинку, а її саму ув’язнити.

Анастасія Гришай із синами 2, 5 і 11 років живе в Чехії від 2010 року. Вона каже, що ніколи ні вона, ні її чоловік, громадянин Росії Олександр Кондратенко, також відомий як Олександр Хаген, не займались порнобізнесом, а порноакторкою вона була в той час, коли в Україні це не переслідувалося.

Олександр Хаген після відмови йому в наданні притулку в Чехії був змушений виїхати до Росії. Анастасія побоюється, що і в Росії на неї може чекати подання України про її видачу для суду.
XS
SM
MD
LG