Доступність посилання

ТОП новини

У хабарництві, окрім начальника, підозрюють ще двох осіб із Укртрансінспекції Донеччини


Місце злочину, Донецьк, 31 липня 2013 року
Місце злочину, Донецьк, 31 липня 2013 року
Донецьк – У Донецьку на хабарі у розмірі 9 тисяч гривень на місці злочину спіймали чиновника – у його ж кабінеті. Це начальник обласного управління державної інспекції з безпеки на наземному транспорті Ігор Єлісоветський. Поки що він затриманий. В міліції та в самому управлінні підтвердили, що в корупції підозрюють не лише начальника. Під слідством ще два інші працівники.

Зараз Укртрансінспекцію в Донецькій області очолює Олександр Кушнір. Він пояснив Радіо Свобода, що наразі міліція ще не надала необхідних документів, тому офіційним виконувачем обов’язків він ще не призначений. Кушнір також додав, що разом із цим затриманням в управлінні будуть ще звільнення, адже міліція веде слідство ще з приводу двох працівників управління.

Правоохоронці підтверджують, що зараз на причетність до отримання хабарів від автоперевізників перевіряються й інші працівники. Негласне слідство та затримання провів Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю в Донецькій області.

Задокументовано більше ніж 100 фактів отримання неправомірної вигоди
В’ячеслав Писаренко
Його начальник В’ячеслав Писаренко пояснив: «Задокументовано більше ніж 100 фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 600 тисяч гривень. Щомісяця працівники інспекції незаконно збирали від 150 до 200 тисяч гривень за видачу ліцензій, узгодження паспортів маршрутів, невиявлення порушень при проведенні перевірки автотранспортного підприємства на предмет дотримання ліцензійних умов, невиявлення порушень при перевезенні пасажирів, незастосування штрафних санкцій до осіб, які здійснюють пасажирські перевезення без ліцензій. Кошти ці особи отримували як особисто в руки, так і банківськими переказами на спеціально відкриті рахунки в різних банках».

Писаренко додав, що інформація про вимагання хабарів в управлінні почала надходити до міліції на початку цього року. Поки не відомо, чи потрапить Єлісоветський до СІЗО, чи ж його відпустять під підписку про невиїзд. Прокуратура області взяла під контроль перебіг досудового розслідування цієї справи.

«Цей чиновник став комусь непотрібним і зайвим»

Корупцію у сфері державних закупівель та в транспортній сфері в Донецькій області викривала й політична партія «Демократичний альянс».

Всі один одного тримають за волоски і знають, хто скільки бере
Євген Семехін
Голова «Демократичного альянсу» в Донецькій області Євген Семехін у розмові з Радіо Свобода зазначив: «Я думаю, що цей чиновник став комусь непотрібним і зайвим. Його таким чином намагаються ліквідувати, бо всі один одного тримають за волоски і знають, хто скільки бере. Чи ця людина дійсно брала відкати? Ми в 2011 році проводили моніторинг відповідності дотримання законів як цим органом, так і в цілому управлінням транспорту й інфраструктури. І ми встановили тоді факт корупції, який полягав у завищенні вартості проїзду, недотриманні тарифної сітки. Але неправильно буде говорити, що корупція існувала виключно в цьому управлінні, начальника якого зараз звинувачують в хабарі. Насправді там ціла система побудована».

До речі, генеральний консул Німеччини в Донецькій області Клаус Циллікенс, який закінчує працювати в Україні, в одному з інтерв’ю заявив, що також стикався з корупцією під час роботи.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG