Доступність посилання

ТОП новини

Власенко подав заяву до ВСУ про скасування вироку в газовій справі


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко подав заяву про скасування вироку екс-прем’єра в газовій справі. За його словами, через зміни в законодавстві, ініційовані владою, цю заяву два тижні має право розглядати Вищий спеціалізований суд, а потім вона може потрапити до Верховного суду.

Однак, як заявив Власенко, за бажання влади справу можна вирішити за один день.

Він наводить докази того, що справа Тимошенко має бути розглянута. «Європейський суд з прав людини визнав, що суддя Кіреєв, прокурори і слідчі були упередженими і політично мотивованими, а відтак не могли винести неупередженого і справедливого рішення», – сказав Власенко.

Про те, що захист екс-прем’єра України Юлії Тимошенко найближчим часом звернеться до Верховного суду України з вимогою переглянути і скасувати вирок у газовій справі, Власенко заявив вчора.

Як заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, рішення Європейського суду з прав людини про незаконність арешту Тимошенко є остаточним, а відтак вона має бути вже на волі.

29-31 липня в Україні перебувала місія Кокса-Квасневського. Спостерігачі Європарламенту зустрілися з колишнім прем’єром Тимошенко і президентом Януковичем.

Справу Тимошенко називають каменем спотикання в підписанні угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Європейський суд із прав людини визнав необґрунтованим, незаконним і свавільним взяття колишнього прем’єра під варту до суду над нею, але сам перебіг процесу в «газовій справі» і вирок за нею взагалі не були предметом розгляду. Крім того, у Страсбурзькому суді наголосили, що не встановлювали ніяких політичних мотивів у порушенні прав Тимошенко в цій справі.
XS
SM
MD
LG