Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська обіцяє після рішення суду вирішити, чи займатися справою Мельника


Валерія Лутковська про Петра Мельника
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська поки що не займається справою підозрюваного у хабарництві ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника. Водночас, за словами Лутковської, офіс омбудсмена вирішить, чи займатися цією справою після рішення суду, який сьогодні розглядає питання про обрання запобіжного заходу Мельникові.

«У нас не було звернення, за власною ініціативою поки що теж не займалися, бо поки що невідомо, чим займатися. Зараз буде винесене рішення суду. Воно може бути різним. Новий КПК на відміну від старого передбачає безліч запобіжних заходів, і суддя вільний в їх обранні. У залежності від того, яке буде рішення суду, який буде обраний запобіжний захід, ми будемо вирішувати, чи займатися цією справою, чи ні», – сказала омбудсмен в ефірі Радіо Свобода.

Сьогодні на засідання суду Мельника привезли на інвалідному візку. Адвокати кажуть, що в їхнього підзахисного проблеми з серцем і що привезли його з лікарні.
Петро Мельник перед сьогоднішнім засіданням суду
Петро Мельник перед сьогоднішнім засіданням суду

У суді колишній регіонал заявив, що не брав хабара і планує звільнитися з посади ректора. Він також заявив, що не планує втікати, якщо його звільнять під заставу, чого просить захист. Натомість прокурор вимагає арешту Мельника. За його словами, підозрюваний може перешкоджати кримінальному провадженню, впливати на свідків чи виїжджати за кордон.

На даний час суддя перебуває в нарадчій кімнаті для ухвалення рішення. Мельника з зали суду не вивозили, наразі біля нього перебувають родичі.
XS
SM
MD
LG