Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську молоді регіонали пікетували офіс УДАРу


Кілька десятків молодих людей сьогодні пікетували офіс обласної організації політичної партії УДАР. Як передає кореспондент Радіо Свобода, в такий спосіб представники молодіжних організацій «Молоді регіони» і «Спілка івано-франківської молоді» протестували проти дій народного депутата, ударівця Романа Чернеги, якого звинувачують в тому, що він ударив активіста «Молодих регіонів».

Учасники акції тримали транспарант «УДАРити дитину – ганьба для народного депутата», деякі з них були одягнуті у футболки із зображенням емблеми УДАРу і інвалідного візка, а під час спілкування з Романом Чернегою вигукували «ганьба».

За словами заступника голови обласної організації Партії регіонів Жанни Дутчак, під час організованого регіоналами автопробігу з нагоди 69-ї річниці визволення Івано-Франківська від фашистських загарбників народний депутат Роман Чернега «заблокував одну з машин, погрожував забрати водійські права і вдарив молодого активіста-інваліда».

Роман Чернега назвав звинувачення надуманими, провокаційними, «намаганням перекласти вину з хворої голови на здорову». Як він розповів журналістам, коли автомобіль з учасниками автопробігу поїхав на червоне світло, він зупинив молодих людей, щоб зробити їм зауваження і «як народний депутат має право попередити правопорушення». При цьому Роман Чернега наголошує, що «не вчиняв ніяких протиправних дій».

Сам потерпілий, 19-річний Микола Когут зазначив, що з заявою звернувся до правоохоронних органів і чекає вибачень від народного депутата.

Учасники акції написали звернення до керівника УДАРу Віталія Кличка, яке передали через Романа Чернегу. В ній просять притягнути народного депутата «до партійної відповідальності і дати оцінку його діям».
XS
SM
MD
LG