Доступність посилання

ТОП новини

Регіонал Мельник може втекти з України – слідчий


Екс-депутат від Партії регіонів Петро Мельник в кареті швидкої допомоги, Київ, 1 серпня 2013 року
Екс-депутат від Партії регіонів Петро Мельник в кареті швидкої допомоги, Київ, 1 серпня 2013 року
Київ – Екс-депутат від Партії регіонів Петро Мельник двох місяців зможе виходити з дому лише у лікарню та до слідчого. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Підозрюваний та адвокати запевняють, що він не заважатиме слідству і не втече за кордон. Утім, прокурор та слідчий у цьому не впевнені.

Ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника доправили каретою «швидкої» і практично заносили до зали суду на візку. Він не розплющував очей і не реагував на запитання журналістів. Утім, у суді він нібито отямився і заговорив про свої заслуги перед народом, про те, що не тікатиме і не заважатиме слідству. Мельник також кілька разів наголосив, що більше не хоче бути ректором.

Органи, які повинні боротися з корупцією, організували цю провокацію. Я йду. Хай займають посаду
Петро Мельник
«Я не хочу працювати, коли органи, які повинні боротися з корупцією, організували цю провокацію. Я написав заяву. Комусь я заважаю – я йду. Хай займають посаду. І, взагалі, я законослухняна людина», – заявив Мельник.

Крім того, він нагадав про свою хворобу і продемонстрував журналістам сліди лікування – пов’язку на паховій артерії.
Петро Мельник в залі суду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Мельник і адвокати переплутали операцію з обстеженням

Захист просив Печерський райсуд Києва обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави. Адвокат Олексій Назаренко також наголошував на тяжкому стані здоров’я свого клієнта.

«Протягом останніх кількох днів мій підзахисний перебуває у реанімації. Йому була зроблена операція на серці. У довідці говориться, що хворий потребує лікування в умовах спеціалізованого стаціонару», – запевняв Назаренко.

Утім, заяву адвоката спростував головний кардіолог департаменту охорони здоров’я Київміськдержадміністрації Леонід Кушнір, який входить до групи фахівців, що за постановою суду мала провести експертизу стану здоров’я Мельника.

«Це не є операція. Була виконана коронарографія. Це діагностичне дослідження, яке робиться тисячам хворих. Воно не впливає на стан здоров’я. Кардіохірурги не знайшли показань для кардіологічного втручання», – зазначив Кушнір.

Мельник має можливість залишити територію Україну – слідчий

Слідчий Олег Зайцев наполягав на обранні для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, мотивуючи це існуючими ризиками щодо впливу Мельником на розслідування, тиску на свідків у справі та іншими.

«Мельник постійно здійснює перельоти за межі України, тобто має можливість залишити територію Україну. Також під час обшуку Мельника були встановлені факти інших епізодів злочинної діяльності, які ще необхідно буде перевіряти», – наголосив Зайцев.

Зрештою суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня цього року.
Петро Мельник в залі суду, Київ, 1 серпня 2013 року
Петро Мельник в залі суду, Київ, 1 серпня 2013 року

Захист задоволений рішенням суду – адвокат

Після засідання суду Мельника на ношах перенесли в карету «швидкої допомоги» і відвезли у невідомому напрямку. Сам підозрюваний коментувати рішення суду відмовився.

Захист задоволений рішенням суду і не має наміру його оскаржувати. Про це сказав адвокат Руслан Місюна.

«Це також прийнятно. Головний фактор, що йому дозволено проходити лікування. Поки він поїхав до Центру серця. Там лікарі визначать», – сказав Місюна.

Колишнього народного депутата від Партії регіонів Петра Мельника було затримано 27 липня під час одержання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів до вишу, яким він керує.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG