Доступність посилання

ТОП новини

У США протестують проти порушення прав геїв у Росії


У США протестують проти утиску прав ЛБГТ-спільноти в Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У США протестують проти утиску прав ЛБГТ-спільноти в Росії

Американські активісти, які вболівають за права секс-меншин у Росії, провели низку демонстрацій у Вашингтоні та Нью-Йорку. Перед російськими установами у цих містах вони протестували проти погіршення ситуації з членами ЛГБТ-громади. Вони наголошували, що російських геїв б’ють, їхнє життя у небезпеці, а російська влада нічого не робить, щоб захистити життя своїх громадян.

Біля посольства Росії у Вашингтоні в середу зібралася група з 20 активістів, які скандували: «Права геїв – права людини». Вони розмахували веселковим прапором і роздавали листівки, в яких розповідається про порушення прав секс-меншин у Росії. На одному з плакатів гасло – «Російська державна політика: добрий гей – це мертвий гей».

Демонстрацію частково організували за підтримки вашингтонської правозахисної групи Spectrum Human Rights, яка поширила повідомлення про огидні форми переслідування геїв у Свердловській області Росії. Вони поширили відео, на якому молодих людей дражнили фалічними сексуальними іграшками, погрожували сокирами і змушували пити сечу.

Ультра-націоналісти, які знущалися з молодих людей і записували це знущання на відео, є частиною широкого руху в Росії проти геїв, який діє безкарно. Повідомлення про це відео потрапило в американську пресу і викликало хвилю обурення.

Мовчання Заходу – смерть для геїв?

Американець російського походження Леррі Полтавцев, президент групи Spectrum Human Rights, заявив, що він і його однодумці протестують не лише проти того, що відбувається в Росії, але й проти того, що Захід, за його словами, практично не реагує на це.

Чому ми поводимося з Путіним наче в білих рукавичках, а він успішно пригноблює своє власне населення
Леррі Полтавцев
«Чому ми, американці, європейці, поводимося з паном Путіним наче в білих рукавичках, а він тим часом успішно принижує і пригноблює своє власне населення Може бути, є деякі глибинні політичні причини і глобальні інтереси – я не знаю. Але звучить це неправильно. Мовчання – це дійсно смерть за даних обставин», – обурюється правозахисник.

Демонстранти у Вашингтоні та Нью-Йорку вимагають бойкотувати російську Олімпіаду наступного року в Сочі через переслідування сексуальних меншин.

У червні президент Росії Володимир Путін підписав так званий «закон про заборону пропаганди гомосексуалізму», а точніше, закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх, який був практично одностайно схвалений обома палатами парламенту. Сполучені Штати і Європейський союз висловили стурбованість у зв’язку з цим. Активісти кажуть, що документ не тільки санкціонує, але й сприяє вже широко поширеній гомофобії в цій країні.

Тим часом Володимир Путін стверджує, що гомосексуалісти мають рівні права з усіма іншими в Росії, а гостям сочинської Олімпіади нічого не загрожує.

За матеріалами Російської редакції Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG