Доступність посилання

ТОП новини

Влада намагається залякати громадських активістів? (Огляд преси)


Київ – За останні кілька тижнів значно збільшилася кількість нападів на громадських активістів та відкритих щодо них кримінальних проваджень, констатує «Український тиждень». Усе це дуже схоже на цілеспрямовані репресії, метою яких, як пише тижневик, є залякування як самих активістів, так і потенційних охочих обстоювати свої права чи влитися в організований протестний рух.

Україна з розмахом відсвяткувала річницю Хрещення Русі. Поки православні священнослужителі проводять молебні за кордонами міліції, їхні парафіяни йдуть в протестантські церкви. Про це стверджує тижневик «Фокус» у статті «Втрати віри».

А в матеріалі під заголовком «Політика німих» дописувач «Фокусу» переконує, що Україна зміниться тоді, коли з’являться лідери, які вміють відповідати на питання «чому», а не розповідати «що» і «як». А щоб у державних мужів вийшла політична промова, потрібна політика, а в Україні вона перетворена на полювання за голосами виборців, переконаний дописувач.

Не вельми заможні українці, щоб довести ближнім свою фінансову спроможність, купують автомобілі преміум-класу і найдорожчі телефони. Як зазначає тижневик «Кореспондент», прагнення здаватися багатими й успішними масово охоплює жителів небагатої пострадянської України. Про це зауважується в публікації «Здаватися, а не бути».

Більш як половина вагонів українських пасажирських поїздів пам'ятає часи генсека Леоніда Брежнєва, а виглядають вони так, ніби пережили війну, констатує тижневик «Кореспондент». Видання пише, що найпопулярніший вид транспорту, яким володіє держава, – в цілковитому занепаді. Експерти видання переконані, що причини цьому – поганий менеджмент, крадіжки і бідність населення.

Колишній керівник Одещини, депутат-регіонал Сергій Гриневецький запропонував збільшити області й створити на їхній основі вісім регіонів. Як зауважує тижневик «Країна», політики не вперше заходились перекроювати країну. Найперша причина – областям не дають грошей, бо зібрані податки йдуть у Києві в один бюджет, де їх потім розподіляють за власною ­логікою. До того ж теперішня територіальна система в Україні ­створена Радянським Союзом і не враховує етнографічної та історичної специфіки українців. Однак, все ж не варто занадто укрупнювати регіони. Про це йдеться в статті «Після об'єднання 25 областей у вісім регіонів матимемо вісім величезних міст посеред пустелі».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG