Доступність посилання

ТОП новини

50-тонний пам’ятник Шевченкові відновили у Дніпропетровську, але з помилками


У Дніпропетровську відновили 50-тонний пам’ятник Тарасові Шевченкові – один із найвищих у світі. Монумент повернули на своє місце на острові посеред Дніпра після майже дворічної відсутності; перед демонтажем його «обезголовили», що викликало нарікання патріотичної громадськості.

Водночас, реставрувавши пам’ятник, підрядники зробили кілька помилок у викарбованому на п’єдесталі уривку з тексту «Заповіту».

Відновлений пам’ятник
Відновлений пам’ятник
Зокрема, у чотирьох рядках не розставлені коми, слово «пом’янути» написане без апострофа, а «незлим» – у два слова («не злим»).

Наразі підрядники замаскували рядки з помилками поліетиленовою плівкою.

У Дніпропетровській міській раді повідомили, що відділ комунального господарства чекає на роз’яснення фахівців музею «Літературне Придніпров’я» щодо відповідності уривку оригіналу «Заповіту» Тараса Шевченка. Після роз’яснення будуть внесені необхідні зміни у текст уривку, зазначають у відділі.

Також у міськраді повідомили, що на сьогодні повністю виконані роботи з відновлення постаменту, триває його чистка від залишків будівельних матеріалів. Саму ж «шевченківську площу» на острові планують відкрити після реконструкції до Дня міста, 15 вересня.
XS
SM
MD
LG