Доступність посилання

ТОП новини

Дії американського гурту не мають виправдання – МЗС


Міністерство закордонних справ України вимагає від правоохоронних органів розслідувати дії американського гурту Bloodhound Gang, бас-гітарист якого на концерті в Києві імітував акт сечопускання на український прапор. Подібні дії не мають виправдання і вимагають належної оцінки з боку українських правоохоронців, зазначила заступник голови департаменту інформаційної політики МЗС Олена Ващенко у розмові з Радіо Свобода.

«Ми переконані, що правоохоронні органи України розглянуть цей інцидент і вживуть відповідних заходів. Але навіть якщо говорити про інциденти, які сталися у клубах Одеси і Києва, на основі повідомлень ЗМІ, то є всі морально-етичні підстави стверджувати про абсолютно неприйнятні дії представників американського музичного гурту. Подібним діям, пов’язаним з наругою над державними символами, немає виправдань ніякими так званими епатажами», – наголосила Ващенко.

У київській міліції Радіо Свобода повідомили, що мають намір почати досудове розслідування за статтею «Наруга над національними символами» щодо американського гурту Bloodhound Gang.

Як інформували українські і російські ЗМІ, під час київського концерту басист американського гурту імітував сечопускання на український прапор, вигукуючи при цьому нецензурні слова. Пізніше в Одесі цей музикант засунув собі в штани прапор Росії.
XS
SM
MD
LG