Доступність посилання

ТОП новини

У США вирішили вшанувати американського генерала-українця


У США Зал військової слави штату Оклахома вирішив внести у свої списки американського генерала Ніколаса (Миколу) Кравціва, родом із України, повідомила в понеділок американська газета Tulsa World із міста Талса в цьому штаті, де нині живе генерал-майор у відставці.

Урочиста церемонія внесення у списки славетних Кравціва і ще дев’яти військових США має відбутися в листопаді, повідомила газета.

Микола Кравців народився 1935 року у Львові, під час Другої світової його батьків із ним вивезли до Німеччини; наприкінці 1940-х років родина емігрувала до США, де Кравців став військовим, брав участь у бойових і миротворчих операціях, потім працював на чільних штабних посадах, зокрема, в НАТО, але вже після виходу у відставку Міністерство оборони США попросило його допомогти в реформуванні Збройних сил України після здобуття нею незалежності. Микола Кравців відтак на кілька років перебрався до України, де був радником Верховної Ради з питань оборони, консультантом міністра оборони США з питань України, а потім головним військовим представником міністра оборони США в Україні.
XS
SM
MD
LG