Доступність посилання

ТОП новини

Кравчук: заяви регіонала Царьова про угоду з ЄС безпідставні


Леонід Кравчук
Леонід Кравчук
Заяви регіонала Олега Царьова щодо невідповідності норм угоди про асоціацію з ЄС Конституції України є відвертою брехнею, заявив Радіо Свобода екс-президент України, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук.

«Коли якомусь агентові чи якомусь відповідальному, чи безвідповідальному працівникові, чи якомусь, скажімо, служаці невідомо якому царю і яким господарям хочеться щось і комусь напакостити, то він починає людей обдурювати», – каже Кравчук.

Конституція не потребує ніяких змін для укладання угоди з про асоціацію з Європейським союзом, наголошує Леонід Кравчук. Він нагадує, що Основний закон передбачає можливість підписання угод з іншими державами або міжнародними організаціями.

«Передбачено Конституцією, що держава укладає міжнародні угоди, і ці міжнародні угоди погоджуються на різних рівнях, в різних інстанціях багато, інколи, років. Тому тут не можна шукати абсолютно ніяких підстав і ніяких причин для того, щоб це питання обговорювати», – зазначає Кравчук.

За словами Леоніда Кравчука, заяву Олега Царьова не можна сприймати серйозно, оскільки вона недостатньо аргументована.

«Я не думаю, що це серйозна розмова пана Царьова. Він загалом схильний до різного роду імпровізацій. Він користується емоціями голосу, а не аргументами», – вважає Леонід Кравчук.

Також колишній президент нагадує, що згідно з нормами міжнародного права, а також з українським законодавством, міжнародні угоди мають вищу юридичну силу, ніж внутрішнє законодавство. Відтак пункти угоди про асоціацію з ЄС не можуть суперечити Конституції України, наголошує голова Конституційної асамблеї.

Регіонал Олег Царьов в інтерв’ю Forbes.ua заявив, що шість пунктів угоди про асоціацію з Євросоюзом, як Київ хоче підписати з ЄС на Вільнюському саміті в листопаді, суперечать Конституції України. За словами депутата, він має висновок юридичної компанії про це.
XS
SM
MD
LG