Доступність посилання

ТОП новини

Сенатори США в Єгипті закликали звільнити політв’язнів


Барикади на місці сидячого страйку прихильників Мухаммада Мурсі в Каїрі, фото 4 серпня 2013 року
Барикади на місці сидячого страйку прихильників Мухаммада Мурсі в Каїрі, фото 4 серпня 2013 року
Двоє американських сенаторів, які відвідують Єгипет, закликали у вівторок тимчасову владу країни звільнити всіх політичних в’язнів.

Виступаючи на прес-конференції в Каїрі, сенатори Джон МакКейн і Ліндсі Ґрем також закликали єгиптян до національного діалогу, щоб до нього був залучений і поміркований ісламістський рух «Мусульманське братство».

Водночас вони заявили, що, на їхню думку, було б неправильно припиняти військову допомогу США Єгиптові через усунення від влади президента Мухаммада Мурсі.

Перед виступом сенатори зустрілися з чільним військовим Єгипту, генералом Абдель-Фаттахом ас-Сісі, який понад місяць тому оголосив про усунення президента, за його словами, на виконання волі народу.

Тим часом у Каїрі, всупереч вимогам уряду, далі тривають чисельні сидячі демонстрації протесту проти цього усунення і з вимогою поновити Мурсі на посаді. Після його скинення 3 липня в Єгипті сталися численні акти насильства, в яких загинули близько 250 людей.

Перед тим, за влади Мурсі, так само велелюдні демонстрації вимагали його відставки, звинувачуючи тодішнього президента в тому, що він фактично привів «Мусульманське братство», з лав якого вийшов, до влади в Єгипті.
XS
SM
MD
LG