Доступність посилання

ТОП новини

США вирішили продовжити переговори з Росією на рівні міністрів


Урядовці у США повідомили у вівторок, що Вашингтон планує продовжити переговори на високому рівні з міністрами оборони і закордонних справ Росії. Зокрема, сказали ці урядовці на умовах анонімності, держсекретар США Джон Керрі і голова Пентагону Чак Гейґел зустрінуться зі своїми російськими колегами Сергієм Лавровим і Сергієм Шойгу вже у п’ятницю у Вашингтоні.

Ці так звані зустрічі «2 + 2» відбудуться в час посиленої напруженості у відносинах двох країн, цього разу через рішення Москви надати тимчасовий притулок терміном на рік американцеві-втікачеві Едварду Сноуденові, який викрив таємні програми стеження США і екстрадиції якого Сполучені Штати домагаються, щоб притягти до відповідальності за шпигунство.

Після того рішення у Вашингтоні висловили минулого тижня «надзвичайне розчарування» й попередили, що через це Білий дім переглядає доцільність планованого було на осінь саміту президентів США і Росії Барака Обами і Володимира Путіна. На цей час повідомлень щодо остаточного рішення з приводу саміту ще не надходило.
XS
SM
MD
LG