Доступність посилання

ТОП новини

Новий посол США в Україні почав відеоблог


Джеффрі Пайєтт (Паятт)
Джеффрі Пайєтт (Паятт)
Новий посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Паятт почав вести відеоблог. Про це йдеться в повідомленні на сторінці посольства США у Facebook.

«Продивіться відео для знайомства з новим послом і поставте свої питання в коментарях нижче. Посол Паятт надасть відповіді на ваші запитання на своєму новому відеоблозі. Заохочуємо надсилати відео-запитання – просто надавайте посилання на ваше відео в коментарях», – мовиться у повідомленні.

Джеффрі Паятт склав присягу на посаді посла Сполучених Штатів Америки в Україні 30 липня, у приміщенні Держдепартаменту у Вашингтоні, і 3 серпня прибув до Києва. Він є восьмим за рахунком послом США в Україні.



Упродовж 24-річної кар’єри у Держдепартаменті США Джеффрі Паятт попрацював в Азії, Європі й Латинській Америці. Від травня 2010-го по липень 2013 року він обіймав посаду головного заступника помічника держсекретаря – заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії. До цього, із серпня 2007-го по травень 2010 року Джеффрі Паятт був заступником голови дипломатичної місії США в міжнародних організаціях у Відні, представляючи Сполучені Штати в Міжнародному агентстві з атомної енергії та інших технічних агентствах ООН.

Джеффрі Паятт виріс у Ла-Хойї, штат Каліфорнія. Він має магістерський ступінь з міжнародних відносин від Єльського університету, а також ступінь бакалавра з політичних наук від Університету Каліфорнії в Ірвайні.

Написання прізвища нового посла українською мовою не врегульоване. Зокрема, Міністерство закордонних справ України, Радіо Свобода і численні українські засоби інформації передають його як Паятт. На сайті посольства США в Києві українською мовою на цей час використовується форма Пайєтт. У засобах інформації зустрічається ще кілька варіантів передачі імені Geoffrey R. Pyatt.
XS
SM
MD
LG