Доступність посилання

ТОП новини

Власенко звинуватив Вищий спецсуд у перешкоджанні переглядові вироку Тимошенко


(архівне фото)
(архівне фото)
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив сьогодні, що Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ «абсолютно незаконно» перешкоджає в передачі заяви колишнього прем’єр-міністра про перегляд вироку їй у «газовій справі» на розгляд Верховного суду.

За його словами, «основна мета цих дій проста: вони розуміють, що не мають іншої моделі поведінки, ніж передати скаргу до Верховного суду, а Верховний суд не має іншої моделі поведінки, ніж скасувати незаконний вирок».

Як розповів Власенко, Вищий спецсуд мав за три дні або передати скаргу на розгляд колегії суддів, яка б вирішувала щодо її передачі до Верховного суду, або ж заявити про недоліки у скарзі і повернути її на виправлення. Тим часом, сказав він, коли інший адвокат колишнього прем’єра Олександр Плахотнюк учора дізнавався про наявність таких недоліків, йому спершу сказали, що їх немає, але вже через кілька хвилин, що недоліки є, але постанову суду про це захистові не покажуть, бо її послали поштою до самої Юлії Тимошенко.

Якщо таке ставлення триватиме, то захист Тимошенко звернеться до Комітету міністрів Ради Європи, щоб той дав владі України обов’язкові до виконання вказівки щодо виконання ухвали Європейського суду з прав людини у справі колишнього прем’єра, заявив Власенко.

Майже тиждень тому він подав заяву про скасування вироку Тимошенко в «газовій справі». За чинною процедурою, така скарга подається до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, який може передати її для розгляду до Верховного суду.

Європейський суд із прав людини визнав незаконним досудовий арешт Тимошенко й утримання її у слідчому ізоляторі, але та ухвала не стосується вироку їй у «газовій справі».
XS
SM
MD
LG