Доступність посилання

ТОП новини

Росія висловила розчарування через скасований саміт зі США


«Тепер саміту не буде», архівне фото
«Тепер саміту не буде», архівне фото
Кремль розчарований рішенням президента США Барака Обами скасувати планований саміт із президентом Росії Володимиром Путіним наступного місяця, заявив у середу помічник російського президента Юрій Ушаков.

За його словами, це свідчить, що США «не готові розбудовувати відносини на рівноправних засадах».

У середу у США повідомили, що Обама скасував планований саміт із Путіним, який переноситься на невизначений термін.

Як сказав заступник радника з національної безпеки Бен Роудз, додаткової напруженості відносинам між двома країнами додало рішення Москви минулого тижня надати тимчасовий притулок американцеві-втікачеві Едварду Сноуденові, який викрив таємні програми стеження США і екстрадиції якого Сполучені Штати домагаються, щоб притягти до відповідальності за шпигунство.

За словами американського урядовця, «президент і його команда з національної безпеки дійшли одностайного висновку, що за нинішніх обставин саміт не має ніякого сенсу».

Але Обама все ж поїде до російського Санкт-Петербурга для участі в саміті «Групи двадцяти», що відбуватиметься в цьому місті наступного місяця.

Крім того, США продовжать діалог із Росією в так званому «форматі 2 + 2» – зустрічей міністрів закордонних справ і оборони обох країн.
XS
SM
MD
LG