Доступність посилання

ТОП новини

У парламенті Криму пояснили, що вихідного для мусульман на Ораза-байрам не буде


Норма постанови Верховної Ради Криму «Про встановлення святкових днів для громадян Республіки Крим, які сповідують іслам» від 1993 року суперечить Кодексу законів про працю в Україні і вже не діє. Про це повідомила прес-служба кримського парламенту з посиланням на роз’яснення юридичного управління Верховної Ради АРК.

У повідомленні мовиться, що зараз діє положення Кодексу, згідно з яким за поданням релігійних громад інших (неправославних) конфесій, зареєстрованих в Україні, керівництво підприємств, установ, організацій надає особам, які сповідують відповідні релігії, до трьох днів відпочинку протягом року для святкування їх великих свят з відпрацюванням за ці дні.

8 серпня на честь закінчення священного для мусульман місяця Рамазан розпочалося свято розговіння – Ораза-байрам (арабською мовою Ід аль-фітр), повідомили в Духовному управлінні мусульман Криму.

Це одне з двох найбільших свят в ісламі, що його відзначають мусульмани цілого світу. Сьогодні вранці у більшості мечетей Криму й інших регіонів України мусульмани зібралися на спільну святкову молитву.

Загалом святкування триватимуть три дні.
XS
SM
MD
LG