Доступність посилання

ТОП новини

Індія звинувачує армію Пакистану у вбивстві 5 солдатів


Індія звинувачує армію Пакистану у вбивстві 5 солдатів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
Індія вперше відкрито звинувачує армію Пакистану в безпосередній причетності до вбивства п’яти індійських солдатів під час засідки, влаштованої 5 серпня.

Як заявив сьогодні парламенту країни міністр оборони Індії Аракапарамбіл Курін Ентоні, це очевидно, що пакистанські війська стоять за нападом на індійський армійський пост у регіоні Кашмір.

За словами Ентоні, цей напад зашкодить відносинам двох країн і попередив про можливу відповідь індійських військових.

«Нашу стриманість не треба сприймати за належне. Також не треба недооцінювати здатність наших збройних сил і рішучість уряду підтримувати недоторканність лінії контролю», – сказав Ентоні, маючи на увазі фактичний кордон, що розділяє Кашмір, про владу над яким заявляє й Ісламабад, і Делі.

Пакистан свою причетність до нападу заперечує.

Мирні переговори між Індією й Пакистаном зупинилися в січні після нападу, під час якого був обезголовлений індійський солдат.

У Кашмірі, поділеному між Індією, Пакистаном і Китаєм, зокрема, і в підконтрольній Індії частині цього регіону, штаті Джамму і Кашмір, більшість населення становлять мусульмани, і частина їх стоїть на радикальних ісламістських позиціях.

Раніше Індія й Пакистан провели вже дві війни за переважно мусульманський за населенням Кашмір, який також має давні гіндуїстські традиції.
XS
SM
MD
LG