Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував ухвалу про примусове лікування Раїси Радченко


Раїса Радченко
Раїса Радченко
Апеляційний суд Запорізької області сьогодні скасував рішення Комунарського районного суду Запоріжжя про примусове психіатричне лікування активістки Раїси Радченко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

Суд відмовив комунальній установі «Обласна психіатрична лікарня» Запорізької обласної ради в задоволенні заяви про госпіталізацію Радченко в психіатричну лікарню в примусовому порядку.

Лутковська була присутня під час розгляду апеляції.

11 липня запорізьку громадську активістку Раїсу Радченко за рішенням Ленінського районного суду примусово доставили на лікування до Запорізької обласної психіатричної лікарні. Активістка заявила, що не визнає таке лікування і вважає це помстою влади за її активну громадську позицію. Вона відома тим, що активно боролась проти корупції у міській владі та правоохоронних органах, працювала заступником начальника районної адміністрації з господарської частини за часів міського голови Олександра Поляка і була проректором одного з київських вишів.

26 липня лікарі Запорізької обласної психіатричної лікарні відпустили Радченко додому.

Правозахисна організація «Міжнародна амністія» в Україні заявляла, що необхідно розслідувати обставини психіатричного лікування Радченко.
XS
SM
MD
LG