Доступність посилання

ТОП новини

Провал імміграційної реформи стане вироком республіканцям – експерт


Прихильники імміграційної реформи мітингують перед Капітолієм – прагнуть примусити політиків діяти.

Республіканська більшість у Палаті представників нікуди не поспішає. Конгресмен Стів Кінг зі штату Айова – член цієї більшості.

У багатьох волосся стало дибки від його нещодавних одкровень зроблених під час телевізійного інтерв'ю.

«Хочу дещо розповісти всім ідеалістам. Просто зараз десь там 100 спритних хлопців вагою по 58 кілограмів з литками розміром з диню тягнуть на собі по 34 кіло марихуани через пустелю до Сполучених Штатів!», – розповів глядачам Кінг.

Заяву Кінга засудив спікер Конгресу, республіканець Джон Бейнер:

«Його заяви не є виявом ані цінностей американців, ані ідеалів республіканської партії. Нам всім треба працювати конструктивно та з повагою до інших».

Серед республіканців взагалі немає єдності щодо імміграційної реформи, тим більше, що в її результаті нелегали отримають шлях до громадянства.

Консервативні члени партії вважають її амністією для порушників закону.

«Вони заплутались і щодо напрямку руху, і навіть щодо базових принципів своєї філософії. Вони вагаються, чи варто зайняти більш помірковану позицію з таких питань, як одностатеві одруження та імміграція», – каже Керрол Догерті з Дослідницького центру Пью.

Помірковані республіканці виступають за схвалення певного варіанту імміграційної реформи, каже політичний стратег Форд О’Коннелл.

«Це сигнал латиноамериканцям, азіатам та іншим меншостям, що республіканців турбує їх становище. Ми ж розуміємо, що всі ці люди будуть глухими до наших політичних цілей, якщо вважають, що всі ми добиваємось депортації їх бабусі», – говорить Форд О’Коннелл.

Тим не менш, республіканці у Палаті представників вже дали зрозуміти, що не підтримають проект імміграційної реформи проголосований у Сенаті. Головне для них – укріпити кордон з Мексикою.

Тим не менш, лідер демократів у Конгресі, Ненсі Пелосі не втрачає оптимізму:

«Те, що має статись – станеться. Головне не здаватись».

Республіканці не до кінця розуміють – їм життєво необхідно отримати симпатію представників меншостей.

«Республіканці думають лише про голоси білих виборців, а догоджати іншим вони не збираються. Ну що ж, мені доводиться пояснювати, що якщо партія «зарубає» імміграційну реформу, це може призвести до загибелі Республіканської партії взагалі», – вважає політичний стратег Форд О’Коннелл.

Розгляд імміграційної реформи у Конгресі продовжиться у вересні, коли законодавці повернуться до Вашингтону з канікул.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG