Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи проти свободівців у справі 18 травня


«Суддя, пам’ятай: Янукович – не вічний!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00
Шевченківський райсуд Києва переніс на 23 серпня підготовче судове засідання за позовом проти представників ВО «Свобода», яких звинувачують у нападах під час акцій у Києві 18 травня.

Таке рішення ухвалили у зв’язку з клопотанням одного з обвинувачених Сергія Бойка для того, щоб надати йому час для укладення договору з новим захисником. Також суд прийняв відмову колишнього адвоката Бойка від виконання функцій захисника в цій справі.

На підготовче засідання не з’явилися обидва потерпілі. Усі обвинувачені були присутніми на засіданні.

Водночас протягом перебігу судового засідання близько 30 представників ВО «Свобода» пікетували суд із закликами «Тітушок» на нари» і «Суддя пам’ятай, Янукович не вічний!», протестуючи проти звинувачень одно партійців, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Нам дуже важливо підтримати наших хлопців і ми їх будемо підтримувати до останнього. Ми тут, для того, щоб привернути увагу суспільства до очевидної фальсифікації цих ідіотських справ, які абсолютно надумані, абсолютно висмоктані з пальця і за якими вони зараз намагаються посадити наших хлопців», – пояснив свободівець Юрій Левченко.

Чотирьох активістів ВО «Свобода» обвинувачують у нападі на молодих людей 18 травня під час масових акцій у центрі Києва. Їм інкримінують хуліганство.
XS
SM
MD
LG